Login Portlet
最小化 最大化
 
Elrejt
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
DisplayContent
帮助 恢复 最大化
FontResizer
帮助 最小化 最大化
 
Locale Selector
最小化 最大化
 
DisplayContent
帮助 最小化 最大化
 

Üdvözöljük a Hódmezővásárhelyi Digitális Könyvtárban!


A Digitális Könyvtár a hódmezővásárhelyi kistérségére vonatkozó (Hódmezővásárhely, Mártély, Mindszent, Székkutas), oktatási, tudományos, kulturális célokra használható, szabadon terjeszthető elektronikus dokumentumok könyvtára.


A Digitális Elektronikus Könyvtár célja


A Digitális Könyvtár alapvető célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze és elektronikus formában bárki számára hozzáférhetővé, közkinccsé tegye azokat a dokumentumokat, melyek valamilyen módon kapcsolódnak a kistérség városaihoz; ingyenes és nyilvános szolgáltatásként minden hálózathasználónak egyforma eséllyel biztosítsa a digitális objektumokhoz való hozzáférést.

A Digitális Könyvtár tehát a városról szóló dokumentumokat kívánja szolgáltatni a város lakosságának - segítve ezzel az oktatást, tájékozódást - valamint az Interneten keresztül mindazoknak, akik érdeklődnek a városok iránt.


A Digitális  Könyvtárba bekerülő dokumentumok köre


A Digitális Könyvtár gyűjti és szolgáltatja, műfaji megkötés nélkül, azokat a magyar és idegen nyelvű dokumentumokat, melyek nem kereskedelmi célú, számítógépes formában történő szabad terjesztése megengedett.Tartalom szerint


1. A Hódmezővásárhely és kistérségére vonatkozó anyagot: a város történetével és jelenével foglalkozó dokumentumokat, valamint a város jövőjére vonatkozó terveket, fejlesztési koncepciókat, stb.

2. A Hódmezővásárhelyen, Székkutason, Mindszenten, Mártélyon  kiadott műveket

3. A hódmezővásárhelyi, székkutasi, mindszenti, mártélyi  szerzők bárhol és bármilyen nyelven megjelent műveinek digitalizált változatát, illetve azon szerzők műveit, akik életük során valamilyen módon kötodtek a városhoz.

4. A Németh László Városi Könyvtár régi hírlap- és folyóirat-állományát.

5. Képes dokumentumok


Megjelenési mód szerint


1. Nyomtatásban megjelent művek digitalizált változata

2. Elsődlegesen elektronikus formában megjelenő művek (tanulmányok, szakdolgozatok, egyéb kéziratok)

 

 Impresszum | Adatvélmi nyilatkozat | Kapcsolat | Linkek
JaDoX 3.5 - Copyright © 2008 - 2012, Monguz Kft. Minden jog fenntartva.